Wat zoekt u?

Onze geschiedenis

Het fundament van een familiebedrijf. Een familiebedrijf als Bouwbedrijf Boogert begint met een ondernemende voorouder die de gedegen basis legt voor een bedrijf dat zich generatie op generatie kan ontplooien. Bij ons was dat Lukas Willem Boogert, die zich in 1890 op 22-jarige leeftijd als metselaar vestigde in Oosterland.

Nu, in de 21ste eeuw, zijn we nog steeds in Oosterland te vinden, zij het niet langer in het centrum. Het fraaie bedrijfsgebouw met kantoor bevindt zich langs de N59 aan de entree van Oosterland als het meest opvallende visitekaartje van Bouwbedrijf Boogert. We beschikken over meer visitekaartjes: Resort Aquastaete en de jachthaven van Bruinisse, Hooglicht in Vlissingen, Resort Haamstede en Grand-Hotel Ter Duin in Haamstede, om enkele te noemen.

Om daar te komen waar we nu staan, is sinds de oprichting van het bedrijf veel gebeurd. De crisisjaren tussen 1920 en 1940 en de Tweede Wereldoorlog die in 1944 de inundatie van Schouwen-Duiveland door de bezetter tot gevolg had. Nadat het zoute water verdwenen was, moesten Johannis en Willem, zij vormden samen de tweede generatie, geheel opnieuw beginnen. Dit scenario herhaalde zich tijdens de watersnoodramp van 1953 toen ook vrijwel alle materieel door het zoute water als verloren beschouwd werd.

Er was ook de wederopbouw, zowel na de oorlog als na de ramp, waar de broers hun werk uit konden halen. Ondertussen werkte ook een vertegenwoordiger van de derde generatie – Lukas, zoon van Johannis – in de bouw. Hij nam eerst het metselbedrijf van zijn oom Willem over en enkele jaren later het timmerbedrijf van zijn vader. Sindsdien is Bouwbedrijf Boogert het breed georiënteerde bouwbedrijf dat het nog steeds is. En onze degelijke bouw bewijst zich onder meer in de huidige moderniserings- opdrachten van gebouwen die een van de vorige generaties Boogert hebben gebouwd.

Waar zijn overgrootvader Johannis zich eenvoudig als jonge metselaar vestigde, heeft Hans Boogert een gedegen opleiding in de bouw gevolgd. Het hedendaagse bouwen kun je ook niet meer vergelijken met honderd jaar geleden. Ruim 25 jaar geleden kreeg Hans van zijn vader de vrije hand in de keuze van zijn beroep, maar de passie voor het bouwen zit onmiskenbaar in de genen. En ook de vijfde generatie lijkt daarmee besmet te zijn.

Op 20 februari 2015 is het predicaat Hofleverancier toegekend. Het bedrijf bestond toen 125 jaar.