Wat zoekt u?

Hotel Mondragon

Al meer dan een eeuw een begrip in Zierikzee en ver daarbuiten. Eens het centrum van alle culturele festiviteiten op Schouwen-Duiveland, ondergaat het monumentale pand dit jaar een ware metamorfose.


Opdrachtgever:
Bouwbedrijf Boogert

Architect:
Willem Kort Architecten BNA

Constructeur:
Archikon

Jaartal:
2018


Het nieuwe Mondragon in Zierikzee combineert de bestaande historische bebouwing met de nieuwbouw van een hotel met parkeerkelder. Dit project zorgt voor de nodige uitdagingen op constructief gebied. Een ambitieus werk. Niet alleen om de nieuwbouw perfect te laten aansluiten op het bestaande gedeelte. Maar zeker ook met een bouwterrein ter grootte van de gebouwen. 

Het hoofdgebouw, waarin het vroegere restaurant zat, blijft behouden, net als het bijbehorende torentje, de Heerenkamer waar notabelen in het verleden bij elkaar kwamen om belangrijke beslissingen te nemen. Het nieuwe Mondragon telt 41 luxe kamers en suites in verschillende prijscategorieën, twee zalen, een restaurant én stadscafé, een besloten stadstuin en een half verdiepte parkeerkelder met 27 parkeerplaatsen onder het hotel.

Vervlogen tijden herleven...
Mondragon is al meer dan een eeuw een begrip in Zierikzee en ver daarbuiten. Aan de Oude Haven, in het historisch hart van Zierikzee, is het een plaats waar iedereen zich direct thuisvoelt. Mondragon staat voor kwaliteit, rust en geborgenheid. De romantiek van lang vervlogen tijden is duidelijk voelbaar in het eeuwenoude gebouw. Een ambitieus project, waarvan de oplevering gepland staat in december 2019.

Officiële opening
Heeft u de officiële opening van 25 april 2020 al in uw agenda gezet? Het is natuurlijk nog ver weg, maar het belooft een groots cultureel en muzikaal programma te worden. De oplevering zelf staat eind 2019 gepland.

Aankoop/reserveren
Interesse in de aankoop van een hotelsuite? https://www.teamleisure.nl/mondragon. Kijk voor meer informatie over Hotel Mondragon ook eens op de website: https://www.mondragon.nl/. U kunt nu al reserveren voor de periode vanaf januari 2020.

Nieuwsbrieven
Ongeveer elke zeven weken wordt er een nieuwsbrief met de bouwstatus verspreid onder belangstellenden:

Wilt u deze nieuwsbrief in uw mailbox ontvangen? Meld u zich dan aan via natasja@bouwbedrijfboogert.nl o.v.v. 'nieuwsbrief Mondragon'.
Naar overzicht