Wat zoekt u?

Hotel Mondragon

Al meer dan een eeuw een begrip in Zierikzee en ver daarbuiten. Eens het centrum van alle culturele festiviteiten op Schouwen-Duiveland, is het monumentale pand inmiddels een ware metamorfose ondergaan. 


Opdrachtgever:
Bouwbedrijf Boogert

Architect:
Willem Kort Architecten BNA

Constructeur:
Archikon

Jaartal:
2019

Bijzonderheden:
Dit project is gesubsidieerd door de Provincie Zeeland


Het nieuwe Mondragon in Zierikzee combineert de bestaande historische bebouwing met de nieuwbouw van een hotel met parkeerkelder. Dit project zorgde voor de nodige uitdagingen op constructief gebied. Een ambitieus werk. Niet alleen om de nieuwbouw perfect te laten aansluiten op het bestaande gedeelte. Maar zeker ook met een bouwterrein ter grootte van de gebouwen. 

Het hoofdgebouw, waarin het vroegere restaurant zat, is behouden, net als het bijbehorende torentje, de Heerenkamer waar notabelen in het verleden bij elkaar kwamen om belangrijke beslissingen te nemen. Het nieuwe Mondragon telt 41 luxe kamers en suites in verschillende prijscategorieën, twee zalen, een restaurant én stadscafé, een besloten stadstuin en een half verdiepte parkeerkelder met 27 parkeerplaatsen onder het hotel.

Vervlogen tijden herleven...
Mondragon is al meer dan een eeuw een begrip in Zierikzee en ver daarbuiten. Aan de Oude Haven, in het historisch hart van Zierikzee, is het een plaats waar iedereen zich direct thuisvoelt. Mondragon staat voor kwaliteit, rust en geborgenheid. De romantiek van lang vervlogen tijden is duidelijk voelbaar in het eeuwenoude gebouw. Een ambitieus project, dat we begin december 2019 met veel enthousiasme hebben opgeleverd. 

Project nr 2: Residence Mondragon
Direct naast het nieuwe Hotel Mondragon, zijn we nu ook bezig een kleinschalig nicheproject van 7 luxe recreatieve appartementen: Residence Mondragon. 

Reserveren
Kijk voor meer informatie over Hotel Mondragon en reserveren op de website: https://www.mondragon.nl/

Nieuwsbrieven
Tijdens de bouwperiode is ongeveer elke zeven weken een nieuwsbrief over de bouwstatus verspreid onder belangstellenden:

Dit project is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Zeeland 

 

 
Naar overzicht