Wat zoekt u?

Kerkgebouw Gereformeerde Gemeente

Aan de zuidrand van Nieuw-Beijerland, tussen de Buitenom en de Dorpsweg, verreist een markant nieuw kerkgebouw voor de Gereformeerde Gemeente. De nieuwe kerk biedt plaats aan ca. 900 mensen. Rondom de centrale hal komen vijf zalen met ruimte voor verschillende nevenfuncties.


Opdrachtgever:
Gereformeerde Gemeente Nieuw-Beijerland

Architect:
Roosros Architecten

Constructeur:
Ingenieursbureau K. van Zandwijk

Jaartal:
2015


Het huidige kerkgebouw, gelegen aan de Middelstraat, dateert uit 1958 en is al jaren aan vervanging toe. Nieuwbouw op dezelfde plaats bleek niet haalbaar. Daarom is al in 2011 besloten om een nieuwe kerk op een andere locatie te gaan bouwen. Het nieuwe kerkgebouw wordt, samen met een nieuw te bouwen pastorie, gesitueerd aan de Dorpsweg, ten zuiden van de Kreek, nabij de nieuwe begraafplaats.

De nieuwe kerk is van het zogenaamde radiaal enkelvoudige type, geschaard rondom het Woord en alle ruimten onder één dak. De toren is gesitueerd aan het einde van een lange doorgaande weg door Nieuw-Beijerland. Het casco wordt uitgevoerd in prefab beton. De gevels worden voorzien van baksteen. In de vloer wordt een ventilatiesysteem aangebracht, met roosters bij de zitplaatsen.

Eerder al realiseerde Bouwbedrijf Boogert een kerk in zowel Middelharnis als Sint-Annaland. De bouw van een kerk vraagt veel ambachtelijk (timmer)werk. Zo moeten de gootconstructies uit het zicht worden weggewerkt. Wij zijn dan ook bijzonder trots op deze nieuwe uitdaging.


Soortgelijk project


Naar overzicht