Wat zoekt u?

Koningshuis benadert Boogert

13-02-2020 - 

Bouwbedrijf Boogert is op de vingers getikt door het Koningshuis. We mogen dan bekroond zijn met het Hofleverancierschap, de kroon die wij in ons logo voeren is verboden.

Toen we het Hofleverancierschap kregen toegekend in 2015 (tijdens ons 125-jarig bestaan), paste daar het beeldmerk van een kroon als bekroonde bouwer natuurlijk perfect bij. De directie was dan ook verrast, toen zij te horen kreeg dat dit beeldmerk verboden is. Een kroon is alleen de koning zelf toebedeeld en een beperkt aantal Koninklijke bedrijven met aanmerkelijk belang (denk aan de bekende telecomaanbieder, of dat ene hagelslagmerk).

Bolussen van Bouman
Toch is het in de praktijk niet zo zwart-wit. Hoe vaak zie je geen kroontje voorbij komen bij bedrijven van allerlei rangen en standen? We lieten het er dan ook niet bij zitten en benaderden het secretariaat van Zijne Majesteit. De reacties waren echter onverbiddelijk: juist als Hofleverancier dien je de regels na te streven, men kan nu eenmaal niet iedereen in de gaten houden. Toen zelfs het aanbod van een persoonlijk gesprek op Paleis Noordeinde (mét verse bolussen van Bakker Bouman) niet mocht baten, zijn we aan de slag gegaan met de renovatie van ons eigen beeldmerk.

Bekroond blijft bekroond
Hoewel niets dan eigenlijk kan tippen aan het kroonlogo, heeft deze berisping wel de mogelijkheid gegeven om ons bedrijf opnieuw te onderwerpen aan een frisse blik. Met in het achterhoofd een boogvorm als sterke constructie én een dak als bekroning op elk bouwwerk, hebben we recent een nieuw logo in de armen gesloten. Nog steeds bekroonde bouwers, maar nu in de juiste proporties ;-).

Naar overzicht