Wat zoekt u?

Eerste paalboring Mondragon

28-06-2018 - 

Vanmorgen werd de eerste paal voor Hotel Mondragon geboord. De komende weken worden 107 funderingspalen met een gemiddelde lengte van 21 meter(!) in de grond gevormd. 

Hoe gaat zoiets?
Het boren van funderingspalen is een grond-verdringend systeem, waarbij een stalen buis met aan de onderzijde een losse boorkop in de grond wordt gedraaid. De buis wordt ‘gesmeerd’ met grout en, als deze eenmaal op diepte is gekomen, gevuld met beton en wapening. Tegelijkertijd wordt de stalen buis teruggedraaid (de boorkop blijft achter). De buis wordt vervolgens met een nieuwe boorkop weer ingezet voor de volgende funderingspaal.

Het boren gebeurt met zo min mogelijk trilling in verband met de monumentale omgeving en duurt naar verwachting tot aan de bouwvakvakantie. 

Project: Hotel Mondragon

Naar overzicht