Wat zoekt u?

Knallende start bouw Mondragon

11-06-2018 - 

Afgelopen donderdag 7 juni vierden we samen met betrokkenen de start bouw van het nieuwe Hotel Mondragon in Zierikzee. Burgemeester Gerard Rabelink verrichte de officiële handeling op de bouwplaats van dit prestigieuze project.

Rond 15.30 uur werd de symbolische eerste paal geslagen door de burgemeester, bijgestaan door wethouder mevr. Verburg, exploitant dhr. Janzen, belegger dhr. De Pagter, architect dhr. Kort, aannemer dhr. Boogert, gastheer ‘Mondragon’ en één van de kopers. Een heus kanonschot bevestigde de feestelijke mijlpaal. Aan de Oude Haven tegenover het pand, werd deze middag tevens een originele Wegenwacht-praatpaal in Mondragonstijl onthuld; die een stukje geschiedenis en toekomst van Hotel Mondragon te horen geeft. Uit de speeches van burgemeester, exploitant, belegger en aannemer is vooral de goede onderlinge samenwerking een succesfactor gebleken voor de start van deze bijzondere wederopbouw.

Opening in 2019
Momenteel is het grondwerk op de bouwplaats in volle gang, waarna de komende weken 107 funderingspalen met een gemiddelde lengte van 21 meter(!) in de grond worden gevormd. Na de bouwvak zal de concretisering van het pand steeds meer zichtbaar worden, met de opbouw van de parkeergarage. Het nieuwe hotel, dat een combinatie wordt van nieuwbouw in oude stijl én renovatie van oorspronkelijke panden, zal haar deuren in december 2019 openen.

Project: Hotel Mondragon

Naar overzicht