Wat zoekt u?

Verbouw Gemeentehuis Goeree-Overflakkee

De 4 gemeentes op Goeree-Overflakkee worden per januari 2013 samengevoegd tot 1 nieuwe gemeente. Deze nieuwe gemeente krijgt de naam van het eiland: gemeente Goeree-Overflakkee en wordt qua oppervlakte de grootste gemeente van Zuid-Holland. Het bestuur en de organisatie van de nieuwe gemeente Goeree-Overflakkee worden voorlopig centraal gehuisvest in Middelharnis. Om in de huisvestigingsbehoefte van de nieuwe gemeentelijke organisatie te voldoen heeft Bouwbedrijf Boogert de opdracht gehad voor de verbouwing en uitbreiding van het huidige Gemeentehuis van Middelharnis.


Opdrachtgever:
Gemeente Goeree-Overflakkee


Het gemeentehuis van Middelharnis wordt uitgebreid met een semipermanente aanbouw. De uitbreiding wordt gerealiseerd aan de zijkant (ter plaatse van het voormalige parkeerterrein) en aan de achterkant van het huidige gemeentehuis. Op het grasveld achter het gemeentehuis wordt een parkeerplaats aangelegd.

De klantenbalie en de centrale hal op de begane grond en de raadszaal, de foyer en de keuken op de eerste verdieping worden verbouwd. De werkzaamheden hiervoor zijn op vrijdag 2 november gestart. Uitgangspunt bij de verbouwing is dat het bouwpersoneel te gast is in de ‘huiskamer van de gemeente” en zoveel als mogelijk rekening moet houden met de bezoekers en de medewerkers. De oplevering van deze interne verbouwing staat gepland op 14 december.

In de centrale hal verdwijnen de trap en de binnentuin. Hier worden 2 extra klantenbalies en extra vergaderruimte gerealiseerd. Er komt een kleinere trap naar de eerste verdieping. De klantenbalies blijven tijdens de verbouwing bereikbaar. Op de eerste verdieping komt een nieuwe keuken inclusief koelvitrine, zodat er broodjes e.d. kunnen worden aangeboden aan de medewerkers die in de nieuwe gemeente op kantoor willen lunchen. De foyer wordt vergroot en op de plek van de voormalige raadszaal worden meerdere vergaderruimtes gerealiseerd.
Naar overzicht