Wat zoekt u?

Recreatievilla's Sprielderbosch

In een bosrijke omgeving op de Veluwe bouwen we aan een exclusief project van 46 recreatiewoningen. Heerlijk om in de vrije weekenden de rust op te zoeken met vrienden, kinderen en kleinkinderen…


Opdrachtgever:
Bijzonder Zeeland BV

Architect:
Willem Kort Architecten BNA

Constructeur:
Adviesbureau van Ooi

Jaartal:
2018


Rieten daken en koperen dakkapellen
De woningen worden traditioneel gebouwd in een karakteristieke bouwvorm voor Gelderland: de plaggenhut. Misschien niet de associatie die je zou zoeken als je kijkt naar de luxe familiewoningen die je als resultaat ziet. Toch wordt het een serie volwaardige zespersoons recreatievilla’s; met rieten daken, met koper bekleedde dakkapellen en een eigen bosperceel.

Verschillende niveaus en natuurlijke glooiing
Bij verschillende types wordt extra ruimte gecreëerd door een deel van de woning een meter onder het maaiveld te laten vallen. Hierdoor ontstaan ‘split-level’ villa’s met verschillende niveaus. Door ook het terrein hierbij aan te pakken, wordt de natuurlijke glooiing van de Veluwse bossen doorgezet in het totaalbeeld van het plan.

Fase 2: 12 woningen
In fase 1 werden reeds 6 villa’s gerealiseerd. De bouw van fase 2 is in januari 2018 gestart. De fundering en vloeren van deze 12 woningen zijn gereed en inmiddels zijn hiervan ook 3 woningen casco-klaar. De oplevering van deze fase begint na de bouwvak van 2018.

Ook interesse in zo'n eigen boswoning? sprielderbosch.nl 
Naar overzicht