Wat zoekt u?

Vakhavo neemt een kijkje

03-04-2018 - 

Vanmorgen kreeg Bouwbedrijf Boogert bezoek van een aantal Vakhavo-leerlingen van het Calvijn college. Zij zijn bezig zich te oriënteren op hun toekomstige beroepenveld.

Na een korte introductie van Hans Boogert over de aard van het bedrijf, werden de scholieren rondgeleid langs verschillende medewerkers op kantoor en in de werkplaats.
Zo vertelde de projectleider over zijn rol als bewaker en stuurman van een plan, liet de werkvoorbereider zien wat hij daarbij allemaal regelt en uitwerkt en werd er door de calculator uitgelegd welke kostentechnische werkzaamheden erbij komen kijken.

Het praktische gedeelte lonkt natuurlijk ook. Men nam een kijkje in de ‘Tummermanswienkel’ met allerhande oude gereedschappen en werkwijzen, waarna de jongens in de werkplaats konden zien met welke machines tegenwoordig wordt gewerkt.

Veel informatie in korte tijd; je zou er hongerig van worden. Een broodje frikandel en kroket na afloop smaakten dan ook goed. Als dank voor het bezoek kregen de leerlingen nog een leuke houten gereedschapskist met informatie en een shirt van Bouwbedrijf Boogert mee.

Wie weet verwelkomen we een of meerdere van deze jongens later als stagiair of nieuwe collega.

Naar overzicht